Möt den extravaganta Valentino Garavani

Valentino Garavani är en av de mest uppmärksammade modeskaparna från denna tid och han är bland annat känd för att skapa vackra festklänningar. Han har haft en enastående karriär där han har skapat klänningar åt kända kvinnor såsom Audrey Hepburn, Elizabeth Hurley och Halle Berry. Bland de svenska kunderna finns prinsessan Madeleine vars brudklänning var formgiven av Valentino.

Valentino föddes i Italien år 1932 och han öppnade sin första sömnadsstudio i Rom när han var i tjugoårsåldern. Under 1970-talet var han redo att utvidga sin verksamhet och han öppnade då sin första butik år 1976 i Milano och snart fanns även utrikiska butiker. Valentino har gjort mycket mer än att bara designa klänningar, däribland har han tillverkat en parfym samt spelat sig själv i filmen Djävulen bär Prada.

Privat sett är Valentino Garavani känd som en extravagant man som har blivit vän med flertalet förtjusande, kända damer och som äger både slott, herrgårdar och lägenheter världen över. Förutom formgivningen av kläder så har han även ett stort intresse av klassisk konst där det bland annat finns målningar av Picasso i hans samlingar. Till meritlistan kan Valentino bland annat lägga flera italienska, nämnvärda utmärkelser av den högsta graden.