Ekologisk hållbarhet och coolt, innovativt ungdomsmode

Ungdomsmode och ekologi, hör dessa ihop?

Nu är det hållbarhet, både ekologisk och social, som gäller – i materialval såväl som hanteringar. Marknadsledande ungdomsklädbutiken kidsbrandstore.se prioriterar ekologisk hållbarhet sida vid sida med coolt och innovativt mode. Och det behöver inte kosta mer.

Digitala hållbara lösningar

Från början kopplade modebranschen hållbart mode till hantverkstradition och naturliga material, det kunde till och med ses som lite bakåtsträvande och inte speciellt innovativt. Man tänkte att “hållbarhet” var bra för profilen men man agerade inte speciellt offensivt. Idag har hållbarhetskonceptet skapat ett nytänkande och ett bubblande undertryck i modeindustrin och modet har blivit både miljövänligt och innovativt. Det finns mängder av nya och intressanta material som tillsammans med digitala lösningar kommer att föra modeindustrin framåt – det finns en medvetenhet och motivation för att skapa hållbara kläder.

Kids Brand Store och det ekologiska fotavtrycket

Kids Brand Store är en föregångare inom ungdomsmode och ett gott exempel på hur man tar ansvar för vår gemensamma planets framtid. Ungdomsklädbutiken frontar hela rörelsen för ungdomskläder vad gäller hur modet produceras och konsumeras på det mest ansvarsfulla sättet. Beslut fattas baserat på ansvarstagandet inom hållbarhet och sociala delar samt minskningen av förbrukning av naturresurser. Även fraktsättet är inkluderat där det mest miljövänliga alternativet är förvalt vid utcheckning i onlinebutiken. Modellen för Kids Brand Stores hållbarhetsarbete är väl genomtänkt, och regelbunden översyn av det ekologiska fotavtrycket betyder att man kan göra stor skillnad.

Coolfaktor

Kids Brand Store är intressant, inte enbart för sitt hållbarhetsarbete – utan också för det dynamiska sätt man arbetar på där man skiftar kläder från fullpris till rea. Det går att göra stora fynd på sajten och coolfaktorn är hög. Som barn eller ungdom behöver du egentligen bara vända dig till en enda butik. Här finns hundratals varumärken såsom Nike, Gant, Calvin Klein med flera.

Kundsupport i världsklass viktigt i branschen

Kundsupport har blivit en viktig konkurrensfaktor bland onlinebutikerna och det finns flera som har bra supportfunktion. Kids Brand Store genomsyras även av en framtidsmentalitet där syftet är att allting ska hålla världsklass, från ansvarstagandet för planeten till innovation och coolfaktor – och framförallt kundsupporten. Företaget utvecklar löpande sitt sortiment men det gäller även kundsupporten som är fantastiskt bra. Ju fler människor som handlar online, desto viktigare är kundsupporten om man vill ha snabb hjälp med något och inte kan hugga personalen i en fysisk butik. Dessa onlinebutiker blir snabbt populära, vilket visar att fysisk kontakt till viss del fortfarande spelar roll.