Svenska supermodellen Elsa Hosk

Elsa Hosk – den som inte känner igen henne till namnet känner garanterat igen henne till utseendet. Endast 29 år gammal hör hon redan till en av världens mest framgångsrika

Factoring är vanligt

supermodeller. Elsa föddes den 7 november 1988 och växte upp i Bromma. Innan modellkarriären tog fart var det basket som lockade henne mest och vid tolv års ålder var hon en av de tio bästa spelarna i Stockholm. När hon blev tonåring anmälde hennes pappa henne till två olika modellagenturer, varav Mikas nappade och skrev kontrakt med Elsa. Därefter var modellkarriären i rullning och följdes av utlandsjobb ibland annat Japan för agenturen Donnas. Elsa fortsatte att gå i skolan under den här tiden men varvade sina studier med modelljobb både i Sverige och utomlands.

Elsa har själv beskrivit i intervjuer att hon efter den snabba framgången började tappade fotfästet och drogs med i en karusell som snurrade allt snabbare och hon dövade känslor med alkohol, cigaretter och mycket festande. Att vara modell och göra reklam för olika produkter kan verka glamoröst men det är långt ifrån sanningen. Många som arbetar inom reklam är dessutom frilansare och får ofta kämpa för att få betalt, och det är därför factoring är vanligt inom reklambranchsen där man får hjälp med finansiering. För Elsas del fick hon en nystart när hon bestämde sig för att sluta dricka alkohol och flytta till New York. Hon fick kontrakt med en ny agentur och började jobba åt IMG Models, som även är agentur åt andra världsberömda modeller som Gisele Bündchen, Rosie Huntington-Whiteley och Caroline Winberg. Hennes modellkarriär har fortsatt rakt uppåt och hon har gjort arbeten för bland annat Fornarina, Guess, Dolce & Gabana, Vagabond och Tiger. Sist men inte minst är hon sedan 2014 en av Victoria’s Secrets änglar, vilket är ett av de mest ärofyllda uppdragen man kan få inom modellbranschen.

Elsas liv i Sverige

Elsa växte som bekant upp i Bromma och nyligen blev det känt att hennes föräldrar lagt ut gården där hon växte upp till försäljning. På sin Instagram, där hon har över fyra miljoner följare över hela världen, lade

Modell med hatt

hon upp bilder på hemmet så fort det blev offentligt att det skulle säljas. här kan du se bilder från hennes barndomshem, som verkar ha varit en riktig idyll att växa upp i. Då Elsa fortsatt bor i New York finns det troligtvis inga planer för henne på att återvända till Sverige än på ett tag. Under 2018 har Elsa samarbetat med Bik Bok där hon liksom tidigare år fått äran att designa en egen kollektion. Kläderna kommer att lanserar först i slutet av maj men ett flertal bilder har redan släppts och avslöjar en 90-tals inspirerad stil med influenser av 90-talets Vogue-modeller. Elsa beskriver själv stilen som lekfull, flirtig och cool och med många plagg som ska vara perfekta att ha på sig på sommaren. Det lär inte råda någon tvekan om att även denna kollektion kommer att bli uppskattad av kunderna.