Mode på högtider och storhelger

Sommarens ankomst betyder också självklart festligheter av alla de slag! Först och främst kanske man tänker på midsommar men också alla studentskivor man ska gå på. Var man än tittar så ser man sommarens stora trend, starka färger och blommigt. Egentligen handlar inte årets trend om

Feminim stil med blommor

vilka färger man använder utan det viktigaste är att man använder färg. Den mer tillbakahållna kan använda starka färger som komplement till klassiskt vitt eller svart. Men för den mer vågade rekommenderas att blanda många starka färger samtidigt och gärna olika blommönster på en och samma gång.

Den stora blommiga trenden i år ska helst kombineras med ännu mer blomtryck. En blommig kjol kan matchas med en blommig topp. Denna organiska trend syns också på accessoarer som väskor, skor och smycken. Trenden är en del av den ultrafeminina trend som dominerat hela 2018 med krusiga blusar, smala midjor, volanger och puffärmar. Årets stora trend följer också med in på själva festen i form av dekorationer till matbordet, baren och allmänt bidrar till den praktfulla stämningen. Varför inte besöka en maskeradbutik för att fylla på lagret av dekorationer? Maskeradbutiker är ofta förknippade med halloween såsom dräkter och läskiga partyattiraljer. Men faktum är att i maskeradbutiker kan man hitta festliga prylar som passar fester året om.

Det allra trendigaste i år är att dekorera med blommor och växter på olika sätt. På närmsta gröna plätt kan du hitta fynd som passar till festen. Satsa på att få till en utomhuskänsla fast inomhus. Bjuder inte naturen på blommor så satsa på att ta in stora gröna växter för att få den rätta känslan. På middagsbordet passar det bättre med lägre buketter, hellre många små än få stora. Alla vet kanske hur det känns att sitta vid ett långbord och inte kunna se bordskamrat på andra sidan bordet? Har du inte tillräckligt med små vaser så använd vackra dricksglas eller snirkliga kaffekoppar.

Festlig dukning med blommor

Att kändisar sätter trender är inget nytt, men att kändisar sätter ofta trender, även på högtider är kanske inte lika känt. Förr var det vanligt att kändisar blev fotograferade på biopremiärer men idag är det lika vanligt att medierna också täcker in högtider såsom studentmottagningar, dop och självklart bröllop. Det är inte bara huvudpersonerna på ett bröllop som skapar rubriker länge utan också de celebra gästerna.