Pyjamasmode

Ordet ”pyjamasmode” kan egentligen ha två betydelser: mode för dagtid som är inspirerat av pyjamasar, och de trender som gäller för faktiska pyjamasar. Det förstnämnda kan förklaras med en trend som framförallt var populär under våren 2016, då det blev modernt att bära blusar och byxor som inspirerats av pyjamas-looken.

När det gäller faktiska pyjamasar har de inte förändrats nämnvärt till utseendet under de senaste 50 åren – den klassiska modellen består fortfarande av en rutig långärmad skjorta och ett par matchande långbyxor, ofta i flanell. Det som har förändrats är att det har tillkommit fler varianter och modeller, vilket har gjort utbudet av pyjamasar enormt mycket större. Idag kan man till exempel sova i kortkorta shorts, långa shorts, hellånga byxor, linnen, t-shirts, eller nattlinnen i olika längder och olika modeller, helt enligt egen preferens. Moderna trycktekniker och textiltekniker har också gjort att utbudet vad gäller färger, mönster och motiv har utökats.

Det som alla pyjamasar har gemensamt är dock att de är skapade i mjuka material, som ska vara sköna att sova i. För att nattsömnen ska bli optimal krävs dock mer än bara en skön pyjamas; man måste också ha en säng som passar ens kropp och preferenser perfekt. På Sleepo.se finns ett stort utbud av sängar, så att man inte bara kan optimera sin pyjamas efter sin egen smak, utan också sin säng.