Inta beachen som en brasilianare!

Den svenska sommaren har inte varit någon typisk sommar i år. Medan många av oss var nervösa över att det skulle bli kallt, regnigt och tråkigt fick vi istället nerbrända skogar och uttorkade ängar. En fördel fanns det i alla fall – vi fick plocka fram favoritbikinin ur garderoben och bege oss till stranden! Men många av oss har fortfarande inte fått nog av värmen, utan drömmer oss bort till varmare breddgrader, där vita stränder, höga palmträd och turkosa stränder är en vardag. Eftersom många svenskar redan nu planerar vinterns solsemester ger vi dig nedan några tips på hur du blir lika snygg på beachen som brasilianarna i självaste Rio de Janeiro!

Havaianas- som syre för själen!

Sandaler från Birkenstock i all ära, men Havaianas är inte bara flipflops- det är en kultur. Det brasilianska märket bjuder på härliga butiker där stora flamingos och uppblåsbara, gröna flipflops pryder väggarna. Deras breda sortiment består av färgglada strand-känningar, bikinis, tunikor, väskor, solglasögon, flipflops och allt annat en moderiktig brasilianare kräver på stranden! Du hittar allt från turkosblåa solglasögon till persiko-färgade shorts med palmträd på – och en massa andra spännande varor. Priserna är dessutom låga jämfört med många andra butiker, så att klä sig i Havaianas från topp till tå är en möjlighet för de flesta- och det är så nära den äkta brasilianska känslan man kan komma!

Canga – Brasiliens motsvarighet till badhandduk

När du beger dig ut på stranden på Kanarieöarna, Dominikanska Republiken eller Thailand gör du rätt i att “rocka loss” med den mest typiska brasilianska accessoaren- cangan. Vi nordbor brukar ju antingen hyra en solstol eller lägga oss på en handduk på playan, men i Brasilien är det den tunna cangan som gäller! Den är lite större än en typisk badhandduk, men tunn och lätt som en fjäder! Du kan också linda den runt kroppen på vägen tillbaka från stranden, om du inte vill utsätta dina snygga strandkläder för alltför mycket svett och sand.

Accessoarer är ett måste!

För en “carioca”, dvs en brasilianare från Rio de Janeiro, handlar en dag på stranden inte bara om att ta det lugnt i ett bekvämt badplagg. Det gäller, precis som i alla andra sociala sammanhang, att visa sitt bästa jag. Eftersom det tropiska vädret gör landet till en strandkultur är det minst lika viktigt att vara välklädd på stranden som på krogen. Därför är snygga solglasögon, stora solhattar och läckra smycken ett måste!