Förändrar plastikkirurgi modebilden?

Helt klart är plastikkirurgin här för att stanna och slå rot ännu mer. Både kvinnor och män opererar

sig som aldrig förr och många är missnöjda med diverse kroppsdelar – alltifrån bröst till näsa och längd. Man kan gott medge att mode och plastikkirurgi går hand i hand, om inte bara för att se att det även går trender i skönhetsingrepp. Dock är en annan fråga att ställa sig – ändras modet på grund av plastikkirurgins påverkan?

Det anpassade modet

I flera städer ute i världen kan man köpa mode som är rent av anpassat till rekonstrukerade kroppar. Det räcker att spatsera omkring på Miamis och Venezuelas gator och ägna sig åt lite fönstershopping så ser man skillnaden mot hemma i Sverige. I skyltfönstren är skyltdockorna “bröstopererade”, det har gjorts injektioner i rumpan och de kanske har skaffat sig en smalare midja. Detta märker man

främst när det gäller badkläder och underkläder. Dock kan du även finna ett stort mode som är till för dem som vill se lite plastikopererade ut men som ännu inte vågat lägga sig under kniven, till exempel jeans med push-up rumpa och toppar med extra vaddering vid bröstpartiet.

Det finns även mycket att köpa för transpersoner. Transpersoner som fötts som män men som nu är kvinnor kan behöva anpassat mode ibland. Detta med tanke på att de opererat brösten, kanske ofta är lite längre till växten och med ett bredare axelparti.

Är det värt att plastikoperera sig?

Det går alltid heta debatter om huruvida man ska köpa sig en ny självkänsla med terapi eller om man ska skaffa sig ett par nya bröst. Båda kostar och kanske ett mellanting vore det bästa, men för den som är plattbystad och aldrig får känna glädjen att slinka in i en korsett med snygga kupor, kan det faktiskt vara värt det.

Om du är sugen på att plastikoperera dig kan du kontakta många ställen i Sveriges stora och mellanstora städer. Både plastikkirurg med bas i Malmö, skönhetsingrepp med kliniker i Stockholm och injektionsbehandlingar i Göteborg finns att tillgå. Vara bara säker på att du har tänkt igenom det noga först och funderar på anledningen bakom beslutet.

Stilar förändras

Det är inte bara plaggen i sig som förändras och skyltdockorna som ser annorlunda ut på diverse håll i världen. Även stilar förändras i takt med de växlande skönhetsidealen. Om vi ska vara helt ärliga kommer ofta de nya skönhetsidealen med plastikkirurgi. Se bara på Kim Kardashian som både opererat rumpa och bröst och som öppnat för den kurviga kvinnan igen – i motsats till det trådsmala modet som var poppis på tidigt 2000-tal. Huruvida kroppen är äkta eller inte spelar ingen större roll när det handlar om kändisar – de sätter trenderna och vi andra följer efter – även inom skönhetsingrepp.