NEUW AW13 på SOLO.

NEUW AW13 / LAYERS

Layers of indigo

Vi har aldrig haft som ambition att reproducera reliker från svunna tider men jeansens historia, kulturen som formats vid dess sida och vårt eget arkiv har alltid varit en viktig del av vår designfilosofi.

Neuw’s filosofi ”Vintage Revison” är att utforma moderna jeans i hög kvalité för kulturen vi lever i idag. För höstens kollektion har vi inspirerats av ett par unika Stronghold-jeans från vårt eget arkiv i Melbourne. Majoriteten av produkterna i AW13 kollektionen är inspirerade från just detta par.

Vi lyckades lägga vantarna på dessa Strongholds för dryga två år sedan och var minst sagt ivriga när vi tog emot paketet. Detta par har första originalloggan vilket hjälpte oss att datera dem till perioden 1900-1905. I lådan låg också certifikatet för vart de hittats.

Just detta par grävdes upp i en amerikansk gruva veckorna innan vi köpte dem. Denna gruva stängdes 1907 och gav oss ytterligare hjälp säkerställa dateringen.

Gamla fina jeans i all sin heder, men det som gjorde oss extra ivriga över just detta par var de levande nivåerna av indigo och hur åren påverkat dem. Det unika med indigo är dess molekylära uppbyggnad som gör att indigotyger måste färgas in i lager och detta framhävs extremt tydligt i dessa par Strongholds.

Layers painting

För AW13 så bygger allt Neuw’s visuella material från en tavla som även den är inspirerad och målad utifrån lagren av indigo i samma par jeans. Tavlan är målad av Johan Eriksson som numera är bosatt i Paris, där kreationen även är skapad.

Högkvalitativa utskrifter av tavlan som även i original mäter 50×70 cm finns totalt i en limiterad utgåva om 100 exemplar globalt. Dessa är printade på akvarellpapper av högsta kvalitet som också är handplockat och utvalt av Johan Eriksson.

Tavlan kan köpas hos SOLO & utvalda Neuw återförsäljare till priset du anser den vara värd, eller högstbjudande.

 

@ 08:38 | This entry was posted in Brand News, Campaigns, Denim, Lifestyle, News, Trend and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>